SAANA HILLRACE

Saana Hillrace on juoksukilpailu, jossa juostaan Saana tunturin huipulle ja tapahtumassa kunnioitetaan myös Highland Games lajien historiikkia Enontekiöllä, Suomen Ylämailla. 

Tapahtuma alkaa to 15.6. Hetassa Highland Games lajien osalta ja juoksukilpailu sekä lisää Highland Games lajeja on Kilpisjärvellä la 17.6.2017 ja ilmoittautuminen alkaa 1.2.2017 ja päättyy 30.5.2017. Kilpailuun otetaan mukaan enintään 50 juoksijaa.

Kilpailun matka on noin 4 km, jossa matkalla ovat Suomen pisimmät portaat (noin 2 km) ja nousua matkalla kertyy yli 500 metriä.

Kilpailuun ei saa osallistua, jos on jonkin urheiluliiton määräämässä urheilun toimintakiellossa.

Osallistumismaksu: Kilpailusarjat: SVLL jäsenet 0€, muut 30€ (juoksija-kortilla 20€). Matkaaja-sarja: 20€

Kilpailusarjat:

Yleinen, naiset ja miehet

Kiltti-sarja: sekä naiset, että miehet pukeutuvat perinteen mukaiseen Kilttiin ja kantavat mukanaan repussa lisäpainon; naiset 10kg ja miehet 20kg.

Kilpailusarjaan osallistuminen tästä linkistä. Mainitse lisätietoihin sarjasi.

Näiden lisäksi kilpailun ulkopuolella on yleisölle Matkaaja-sarja, johon osallistuneet saavat diplomin Saanan huipun valloituksesta ja puhtaan urheilun tukemisesta osallistumismaksulla.

Yleisön Matkaaja-sarja: sarjaan voi osallistua kuka tahansa vauvasta vaariin, joka ei ole urheilun toimintakiellossa. Matkaaja-sarjalaiset palkitaan diplomilla Saanan huipun saavuttamisesta. Osallistumismaksu matkaaja-sarjaan on 20€ ja ilmoittautua voi tästä linkistä.

Kilpailun palkintoina on sarjojen parhaille lukuisia tuotepalkintoja sekä Yleisten sarjojen voittajille 250€ palkintoraha.

AIKATAULUT

TO 15.6.

HETTA, Koulun kenttä klo 18.00 

Highland Games - lajeina kiintevartisen moukarin heitto, painon pituusheitto sekä hirrensyöksy.

 

LA 17.6.

KILPISJÄRVI:

Saana Hillrace juoksukilpailu klo 11.00. Lähtö retkeilykeskukselta.

Santa´s Chalets Rakka, Highland Games kivikuulantyöntö klo 18.00

Kilpishotelli, Highland Games painon korkeusheitto klo 19.00

Klo 20.00 Palkintojenjako Kilpishotellin ravintolassa.

 

  

Juoksukilpailun jälkeen Kilpisjärven kylällä nähdään aito Highland Games kilpailu, jossa Suomen parhaat kohtaavat muista Pohjoismaista kootun joukkueen perinteisissä Scottilajeisssa kuten hirrensyöksyssä ja kiinteävartisen moukarin heitossa.

Koko tapahtuman idea juontaa siihen, että nykyaikaisen Highland Games -lajin katsotaan alkaneen mäkijuoksukilpailusta Craig Choinnichin huipulle Scotlannissa, jonka Kuningas Malcolm III järjesti 1100-luvulla löytääkseen itselleen nopeimman kuninkaallisen viestinviejän.

Tapahtuman fb-sivut

Tietoa urheilijoille osoitteesta www.suomenvoimalajiliitto.fi

Haluatko tapahtuman yhteistyökumppaniksi tai näytteilleasettajaksi? Ota yhteyttä info(@)heavyevents.fi.

     

 

 

 

 

 

 

Instagram